Botox
Botox, botulinum toksini A’nın tedavi amaçlı formudur. İçeriği botilinum bakterisinden elde edilen bir toksindir ve toksin kırmızı kaslarda geçici süreli felç oluşturarak etki gösterir. Tıpta 1960 yılında nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır.
O dönemden beri oldukça sık olarak kullanılan bu yöntem, alın, göz çevresi ve boyun kırışıklıklarının düzeltilmesinde günümüzde en kolay ve popüler yöntemdir. İşlem ofis koşullarında, ağrı kesici bir krem yardımı ile kolayca yapılabilmektedir. Mimik hareketlerine göre ihtiyaç duyulan bölgeler belirlenerek kaslar içine yapılmaktadır. Uygulamanın hemen ardından günlük hayata dönmek mümkündür. Etkisi birkaç gün sonra ortaya çıkmakta ve 4-6 ay arasında devam etmektedir. Tekrarlayan enjeksiyonlarda kalıcılık daha uzun sürmektedir.
Terleme tedavisinde botox kullanımı:
Koltuk altlarında, ellerde ve ayaklarda görülen aşırı terleme sosyal hayatta ciddi yol açmaktadır. Bu bölgelere yapılan botox, ter bezlerine giden sinirlerin geçici felcine yol açarak ter üretimini bloke eder. Etkisi 6-8 aydır. Etki geçmeye başladığında tekrar yapılabilir. Uygulama çok etkin olmaktadır. Sosyal hayatta kişiyi oldukça rahatlatmaktadır.